Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Det er ikke muligt at booke online hos Malene. Ring venligst til klinikken for tidsbestilling.

Implantatbehandling

Hvorfor kan en tand erstattes med et implantat?

Implantater er fremstillet af metallet titan i en næsten ren form.

Titan kombinerer mekanisk styrke og elastiske egenskaber på en ideel måde i forhold til knoglevævet, hvor det skal fungere. Implantater, der indsættes korrekt, har derfor tilstrækkelig styrke til at optage tyggetryk og funktionsbelastninger, der overføres fra kroner/broer eller proteser gennem implantaterne til knoglen under normal funktion.

Titan er meget vævsvenligt på grund af den korrosionsafvisende overflade. Den levende knogle vokser derfor helt ind på titanoverfladen. Knogleintegration af et implantat er en direkte strukturel og funktionel stabil forbindelse mellem levende knogle og titanoverfladen.

Tandkødets overfladeceller er ligeledes i stand til at skabe en forbindelse til titanets overflade, der hvor implantatet stikker op gennem slimhinden. Der findes ingen veldokumenterede tilfælde af titan-allergi.

Når den levende knogle efter 2-3 måneder er vokset ind i implantatets ru overflade, kan implantatet belastes med tyggetryk uden risiko for, at det går løst. Den indre del af implantatet indeholder en cylinder med en skruegang, hvor man kan fæstne en aksial skrue, der fastholder en ’abutment’. Abutmentet fremstilles af titan eller porcelæn og bærer den krone, der ses i munden.

Er der forskel i holdbarheden mellem en implantatbåret tandkrone og en naturlig tand? Ja!

Den store forskel mellem et implantat og en naturlig tandrod er den måde, de er fæstnet i knoglen på. En naturlig tandrod sidder i en bindevævsmembran – rodhinden – der fæstner roden til knoglen.

Når man fjerner en tand, rives rodhinden i stykker med et instrument, hvorefter roden kan fjernes fra knoglen. Et implantat er derimod vokset direkte sammen med knoglen ved knogleintegrationen, så et implantat kan ikke bevæge sig, når det udsættes for belastning, som en naturlig tand gør. Når en naturlig tand udsættes for belastning, overføres kræfterne primært til rodhinden, mens et implantat vil overføre kraftpåvirkningen direkte til den omgivende knogle.

Den naturlige ’hængekøjeeffekt’ af rodhinden, der tillader mikrobevægelse af en naturlig tand ved intens belastning, mangler ved en implantattand.

Hvis man udfører tandpres eller skærer tænder, vil man belaste sine tænder mere end ved normal tyggefunktion. Dette medfører et større slid på tænderne. Porcelænskronen og den abutment-skrue, der er fastgjort i implantatet kan blive påvirket over grænsen under den daglige belastning og dette medfører, at implantatkronen kan gå løs efter noget tid.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg føler min implantatkrone er gået løs?

Det er et mekanisk problem, der relativt nemt kan løses, når implantatkronen er skruet fast. Man henvender sig til den tandlæge, der har fremstillet og fastgjort implantatkronen, så snart man mærker, at kronen er løs. Tandlægen vil herefter skrue kronen fast igen og justere sammenbiddet så implantatkronen belastes mindre.

Hvor tit går implantatkroner (abutment skruer) løs?

Det sker ikke så tit. De undersøgelser, der foreligger, viser, at implantatkroner kan gå løs hos ca. 10% af patienterne i løbet af de første 5 år, efter at kronen er fremstillet og sat fast. Det er vigtigt at gøre sig klart, at vedligehold af en implantatkrone kræver en speciel opmærksomhed hos tandlægen ved det regelmæssige tandeftersyn sammenlignet med vores egne tænder.

Jeg har mistet nogle tænder på grund af parodontose – kan jeg også miste implantater på grund af min parodontose? Ja!

Både parodontose og tab af knogle omkring implantater – peri-implantitis er for manges vedkommende en kronisk lidelse, der udvikler sig langsomt eller hurtigt afhængig af vores genetiske disponering og vores livsstil.

Det er vigtigt, at en patient med parodontose ikke påbegynder en implantatbehandling, før der er foretaget en omfattende risikovurdering og iværksat en behandling af parodontosen hos tandlæ-gen/ tandplejeren, før man lægger planer for en eventuel implantatbehandling. I risikovurderingen indgår almen tilstand, tandstatus, medicinforbrug og tobaksforbrug.

Jeg har fået at vide, jeg mangler knogle i kæben – vil knogletab ødelægge mine muligheder for at få en behandling med implantater? Nej!

Knoglemangel kan behandles med en knogle genopbygning. Vi udfører selv, her på klinikkken, de mindre knogleopbygninger, ofte 4-6 uger efter en tandfjernelse. Knogleopbygningen udføres med biomaterialer , som består af “kunstig” knogle (Bio- oss collagen) og en membran.

Hvis vi vurderer, at der mangler større mængder knogle før indsættelsen af et eller flere implantater, så henviser vi til en specialtandlæge, der har erfaring med større knogleopbygninger, og her vil det være muligt at lave en rekonstruktion af dine kæber, så knoglen bliver god nok til at modtage implantater.

Knogleopbygning kan foregå med knogletransplantat fra et sted i kæben, hvor der er mere tykkelse til det sted i kæben, hvor knoglen mangler og ved hjælp af biomaterialer, der ligeledes kan bruges til at styrke kæben de steder, hvor der er for lidt knogle. Hvis der skal foretages knogleopbygning, inden implantatbehandlingen kan finde sted, vil behandlingstiden typisk øges med 3-6 måneder.

Det skyldes, at det er den tid, det tager for en knogleopbygning at opnå normal blodforsy-ning og den hårdhed, der er nødvendig for en normal knogleintegration af implantatet. Implantatet vokser lige så godt fast i en knogleopbygning, som hvis du havde fået sat et implantat ind et andet sted i din kæbe.

Hvor lang tid holder en implantattand?

Der er i princippet ingen tidsbegrænsninger – med det rigtige produkt, det korrekte behandlingsforløb og livslang vedligehold.

Et implantat er ikke et kunstgreb, der er bedre end vores egne tænder – overlevelsen/holdbarheden af en implantattand afhænger af ’den person/mund’, der modtager behandlingen.

Vores knogle og vores tandkød trækker sig en smule tilbage med alderen , det sker også omkring implantater og det kan medføre nogle kosmetiske skavanker, der dog i et vist omfang kan kompenseres for på samme måde, som hvis det sker omkring en krone på en almindelig tand.

1. Det rigtige produkt er et implantat, der er videnskabeligt efterprøvet i kliniske behandlings-undersøgelser, der strækker sig over mindst 3-5 år, og hvor leverandøren stiller en livslang garanti på produktet, hvis der opstår komplikationer. Det er vigtig at få en dokumentation for, hvilket produkt der bliver brugt fra din tandlæge, hvis du skifter tandlæge eller rejser til udlandet.

Der findes mange ’kopipræparater’ på implantatmarkedet, der er billige, men ikke har den fornødne dokumentation og garanti.

2. Det korrekte behandlingsforløb kræver en faglig kompetent risikovurdering og en professionel vurdering af implantatposition og knogleunderlag, inden behandlingen gennemføres, for at undgå kosmetiske og funktionelle skavanker ved implantat-behandlingen efter kortere tid.

Hvordan forløber en implantatbehandling hos os?

1) En indledende konsultation er nødvendig, for at der kan foretages en faglig kompetent risiko-vurdering og udformes den korrekte behandlingsplan i forhold til bidforhold, æstetik og dine ønsker/behov for den optimale behandling. Der foretages også en røntgenundersøgelse, der kan måle højden af kæben, hvor implantatet/implantaterne skal sidde.

Herefter får du en gennemgang af dit behandlingsforløb, herunder de forhold der er vigtige for dig, så du får det optimale behandlingsresultat. Hvis der er brug for en knogleopbygning inden implantatbehandlingen, vil dette naturligvis indgå i behandlingsplanen.

Du får et specificeret prisoverslag, der dækker hele den behandling, der er beskrevet i behandlingsplanen.

2) Implantatbehandlinger og knogleopbygninger er operationer, vi foretager hver dag. Det foregår i lokalbedøvelse og er fuldstændig smertefrit. En implantatindsættelse tager 30-45 minutter pr. implantat. En knogleopbygning tager 45 minutter for en enkelt tand.

Der kan opstå hævelse og ømhed efter en implantatindsættelse, men som regel er smerter af begrænset omfang, da der er tale om et rent, lukket kirurgisk sår, der er syet tæt sammen efter operationen. Suturerne fjernes ca. 2 uger efter operationen.

Tag kontakt til os i dag, ved at ringe på: 32 54 56 74 Eller klik her og kontakt os!

-Vi glæder os til at høre fra dig.

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej