Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Plastfyldninger – Holdbart, sikkert og pænt

Plastfyldninger er en af de mest almindelige former for fyldningstyper. Man anvender oftest plastfyldninger, hvis der eksempelvis er knækket noget af en tand. Man kan også benytte plastfyldninger, hvis tanden har revner eller hvis der er hul i tanden. 

En diskret og holdbar løsning

Plastfyldninger er en diskret, og holdbar måde at reparere tanden på. Fyldningen tilpasses tandens form og udseende, så der ikke trænger bakterier ind. De skal dog altid holdes rene med tandbørstning og tandtråd, lige som resten af dine tænder.

Har du sølvplomber?

Plastfyldninger erstatter også oftest den lidt ældre form for fyldninger, nemlig fyldninger med sølv. Fyldninger med sølv er ikke kun kosmetisk skæmmende, men kan også forårsage andre komplikationer med tænderne på længere sigt. I dag er en plastfyldning altså den mest brugte og effektive form for fyldning. Førhen var fyldninger med sølv et mere populært valg, da disse var mere holdbare.

Kvaliteten af plasten er i dag så god, at den kan erstatte den gamle sølvamalgam. Derfor er det ikke længere tilladt at lave sølvfyldninger, hvis det er muligt at lave en kvalitetsmæssig god plastfyldning.

Plastfyldninger er tandfarvede og ligner derfor den naturlige tand i udseende, når de er blevet tilpasset tandens form.

Ved mindre fyldninger er der ikke nævneværdige problemer med at få plasten til at slutte tæt til tanden. Tætheden gør at bakterier og farvestoffer ikke trænger ind imellem tand og fyldning.

Ved stor plastfyldninger, der ofte også går ned under tandkødsranden, kan det være vanskeligt at få dem helt tætte, da de med tiden vil danne spalter. Det kan i nogle tilfælde være et alternativ at få lavet en krone, der ofte vil være den bedste løsning ved meget dybe fyldninger.

Efter behandlingen

Efter fyldningen, kan du opleve, at din tand vil være meget følsom. Dette kommer ofte til udtryk, når du drikker noget varmt eller koldt. Det er ganske normalt og aftager som regel inden for et par uger. Forværres generne, skal du dog som udgangspunkt altid kontakte din tandlæge.

Har du brug for hjælp?

Plastfyldning er den bedste og mest moderne måde at reparere tænder på, når der ikke er behov for en krone. Det er ikke kun et kosmetisk godt valg, men også et holdbart valg.

Har du derfor en tand, som kræver fyldning? Eller døjer du med gamle sølvplomber?
Så kontakt os i dag og lad os tage et kig på dine tænder.

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej