Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Rodbehandling – Hvis der er opstået betændelse i en nerve

Rodbehandling er nødvendigt, når der er gået betændelse i en nerve. Mistænker du, at du har fået betændelse i en nerve, og at du derfor har brug for en rodbehandling, er det vigtigt at bestille en tid til din tandlæge hurtigst muligt. For hvis du rent faktisk har betændelse i en nerve, forværres denne tilstand kun med tiden. Dette kan videreudvikle sig til en rodspidsbetændelse, som i værste tilfælde kan blive en tandbyld.

Derfor er det bedste du kan gøre at kontakte din tandlæge hurtigst muligt, hvis du mistænker, at du har betændelse i en nerve i munden. Det er altid bedre at besøge din tandlæge én gang for meget, end én gang for lidt. På denne side kan du læse mere om, hvordan en rodbehandling foregår hos os, hvad en rodbehandling koster, og om hvordan vi sikrer en smertefri rodbehandling.

Årsager til rodbehandling

Der er flere årsager til, at det kan være nødvendigt at foretage en rodbehandling. Disse er blandt andet:

  • Det kan være caries, altså huller i tænderne, som er trængt igennem tanden, og der derfor er opstået en betændelsestilstand.
  • Det kan også være, at du har været udsat for et uheld, hvor tanden har fået et hårdt slag. Her er det muligt, at nerven kan være død, og tanden vil som følge af dette oftest blive mørk.
  • En tredje årsag kan også være, at du har en fyldning i en tand, som har påvirket tanden så meget, at nerven er død.

Dette er blot nogle af de scenarier, vi oplever som grunden til, at folk har brug for en rodbehandling.

Hvad er symptomerne, der gør, at du måske skal have en rodbehandling?

Der er ligeledes flere forskellige symptomer, du skal være opmærksom på, der kan være grund til, at du skal have en rodbehandling. Er nerven betændt eller død, kan det blandt andet være, at du oplever disse symptomer:

  • Tandpine: Dette kan være alt fra særdeles skarp tandpine til lettere tandpine.
  • Smerte når du spiser: Gør det ondt, når du spiser? Hvis du oplever smerter, når du tygger din mad, kan dette være et tegn på problemer med en eller flere tænder/nerver.
  • Tanden ændrer farve, eller du har en dårlig smag i munden

Oplever du nogle af disse symptomer, så tag straks kontakt til din tandlæge og lad dem undersøge din mund nærmere. Så slipper du også for at gå rundt og bekymre dig om smerter og symptomer og får hurtigt klarhed i forhold til, om du har brug for en rodbehandling, eller hvad der ellers kan være grunden til, at du har ondt i tænderne.

Sådan foregår en rodbehandling

Hvis tandlægen konstaterer, at dine nerver i tanden har brug for rodbehandling, vil du blive behandlet hurtigst muligt. Som oftest er nerven stadig levende, og du vil derfor blive lokalbedøvet. Når bedøvelsen virker, vil resten af rodbehandlingen opleves som stort set smertefri. Det betyder altså, at du kan få en smertefri rodbehandling hos os.

Når du bliver rodbehandlet, renser vi selve rodkanalen. Herefter bliver denne kanal fyldt med fyldningsmateriale. At udføre en rodbehandling effektivt kræver erfaring. Derfor vil du kun blive behandlet af vores dygtige tandlæger, som har erfaring i netop dette.

Omfanget af rodbehandlingen afhænger af, hvor lang tid du har haft betændelse. Har betændelsen udviklet sig til eksempelvis en tandbyld, vil dette kræve mere behandling end en mere regulær betændt nerve. For at undgå større problemer eller at betændelsen udvikler sig til en tandbyld, er det vigtigt at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt, når du oplever smerter, symptomer eller andre problemer.

Efter endt rodbehandling kan du godt opleve kortvarige smerter og ømhed i dagene efter. Tiltager smerterne og oplever du store smerter efter rodbehandlingen, skal du hurtigst muligt kontakte din tandlæge, for det er ikke meningen, at du skal være i stor smerte efter, at du har fået foretaget en færdiglavet rodbehandling. Vores fornemmeste opgave er at sørge for at hele oplevelsen bliver så smertefri som muligt.

Hvad koster en rodbehandling?

På vores prisside kan du finde en oversigt over alle priserne på vores forskellige behandlinger, herunder også prisen for rodbehandling. Prisen afhænger også af, om du er medlem af Sygesikring Danmark, om du er studerende eller om du har adgang til andre tilskud. Du kan dog finde et godt overblik på prissiden. Du er også velkommen til at ringe til os for at høre nærmere om vores behandlinger og priser.
Hvad er rodbehandling af tand?
En rodbehandling dækker over behandlingen, hvor tandlægen fjerner tandens nerve og bakterier fra tandens rodkanal.

Er du i tvivl?

Oplever du smerter i tænderne eller i din mund, er det altid en god huskeregel at kontakte din tandlæge hurtigst muligt. l jo bedre tid du kontakter din tandlæge, desto nemmere, og billigere, bliver det for dig i sidste ende at blive behandlet, inden smerterne udvikler sig til et større problem, der kræver endnu mere behandling.

Har du ikke nogen tandlæge eller ønsker du at skifte til vores klinik?
Så tager vi gerne imod dig og sørger for, at dine tænder får den helt rette behandling. Ring til os nu på: 32 54 56 74.
Eller klik her for at kontakte os og bestil tid direkte i vores online bookingsystem.

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej