Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Rodbehandling – Hvis der er opstået betændelse!

Rodbehandling er nødvendigt, når der er gået betændelse i en nerve. Mistænker du at have brug for en rodbehandling, er det vigtigt at besøge din tandlæge hurtigst muligt. For er der rent faktisk tale om betændelse i en nerve, forværres denne tilstand kun med tiden. Dette kan videreudvikle sig til en rodspidsbetændelse, som i værste tilfælde kan blive en tandbyld.

Derfor, tag ingen chancer og besøg hellere din tandlæge én gang for meget, end én gang for lidt.

Årsager til rodbehandling

Årsagen til at det kan være nødvendigt at rodbehandle, kan skyldes flere ting.

  • Det kan være caries, som er trængt igennem tanden, og der derved er opstået en betændelsestilstand.
  • Det kan også være fordi, at du har været udsat for et uheld, hvor tanden har fået et hårdt slag. Her er det muligt, at nerven kan være død og tanden vil som følge oftest blive mørk.
  • Har du nogle fyldninger i dine tænder? Så kan fyldningen have påvirket tanden så meget, at nerven er død.

Dette er blot nogle af de scenarier vi oplever når folk har brug for rodbehandling.

Symptomer på rodbehandling er nødvendigt

Der er ligeledes flere forskellige symptomer du skal være opmærksom på.
Er nerven betændt eller død, vil du opleve:

  • Tandpine! Dette kan være alt fra særdeles skarp tandpine til lettere tandpine
  • Gør det ondt når du spiser? Oplever du smerter når du tygger din mad, kan dette være en tegn på problemer med en eller flere tænder/nerver.
  • Tanden ændrer farve eller du har en dårlig smag i munden

Oplever du nogle af disse symptomer, så tag straks kontakt til din tandlæge og lad ham undersøge din mund nærmere. Så slipper du også for, at gå rundt og bekymre dig!

Sådan foregår behandlingen

Konstaterer tandlægen at dine nerver i tanden har brug for rodbehandling, vil du blive behandlet hurtigst muligt. Som oftest er nerven stadig levende, og du vil derfor blive lokalbedøvet. Når bedøvelsen virker, vil resten af rodbehandlingen opleves som stort set smertefri.

Når du bliver rodbehandlet, så renses selve rodkanalen. Herefter fyldes denne kanal med et fyldningsmateriale. Sørg for, at din tandlæge har erfaring i dette, så han kan udføre behandlingen effektivt.

Omfanget af rodbehandlingen afhænger af, i hvor lang tid du har gået med betændelsen. Har betændelsen udviklet sig til eksempelvis en tandbyld, vil dette kræve mere behandling end en mere regulær betændt nerve. Sørg derfor for, at kom til tandlægen hurtigst muligt!

Efter endt behandling, kan du i dagene efter godt opleve kortvarige smerter og ømhed. Tiltager smerterne, skal du kontakte din tandlæge!

Er du i tvivl?

Oplever du derfor lige nu store, eller mindre, smerter i tænderne eller mund – så sørg for at kontakt din tandlæge hurtigst muligt. I jo bedre tid du kontakter din tandlæge, desto nemmere, og billigere, bliver det for dig i sidste ende!

Har du ikke nogen tandlæge eller ønsker du at skifte? Så tager vi gerne imod dig! Ring til os nu på:  32 54 56 74. Eller klik her for at kontakte os!

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej