Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Bidskinner

Bidskinner bruges ofte hos patienter, der har bruksisme, som vi i daglig tale kalder tandskæren, der viser sig som udtalt slitage på tænderne. Tandskæren eller tandpres sker ubevidst og man har ingen kontrol over det. Ofte sker det om natten.

Meget hyppigt er folk slet ikke klar over, at de skærer tænder, og det kommer som en stor overraskelse, når de bliver gjort opmærksom på det, enten af deres tandlæge eller deres sengepartner. Som tandlæge bliver man ofte nødt til at vise slitagen, førend man kan overbevise patienten om, at de rent faktisk skærer tænder.

Symptomer ved bruksisme kan være mange.

Udover et mere eller mindre tandslid kan kæbemusklerne være ømme særligt om morgenen. Dette skyldes, at ansigtets tyggemuskler er på overarbejde i løbet af natten. Ofte presses kæberne så voldsomt sammen, at der forekommer en skurrende lyd. Den kraft tænderne skurres med er så stor, at emaljen, som beskytter tænderne, slides i stykker, og der kan opstå revner i tænderne (infraktion), der svækker tænderne, og fyldninger og kroner vil have kortere levetid.

Hvis først emaljen er slidt/skurret helt af, så fortsætter sliddet i en hurtigere grad ind i tandbenet (dentinen), og tænderne bliver kortere og kortere med tiden. I værste fald kan tænderne slides ned til tandnerven, og det kan ende med, at nogle tænder skal rodbehandles.

Desuden vil tænderne blive ømme og mere følsomme overfor kulde og varme.

Ikke nok med at tænderne udsættes for et enormt pres og slid, kan tandskæren også føre til ømme muskler, og til tider spændingshovedpine. Kæbeleddet vil også kunne blive ømt på grund af overbelastningen, og kan i nogle tilfælde føles som decideret ørepine. I disse tilfælde anbefaler vi, at man udover at få lavet en bidskinne også tager kontakt til en fysioterapeut, der kan hjælpe med øvelser, så kæbemuskulaturen kan afslappes.

Behandling af bruksisme

Hvis du har mistanke om, at du skærer tænder, anbefaler vi, at du bestiller en tid hos, så vi kan undersøge dine tænder. Kan vi se, at du skærer tænder, kan vi tage en samtale om, hvad årsagen til din bruksisme er, så vi kan tilråde den bedste behandling. I de fleste tilfælde laves en bidskinne. Ved tandslid gøres det for at forebygge yderligere slid. Ved muskelsmerter gøres det for at ændre positionen af kæberne, og ved tandpres for at undgå at tænder, fyldninger og kroner revner.

En bidskinne kaldes også for en refleksfrigørende skinne. Den laves i hård akryl og placeres ofte til overkæbetændernes tyggeflader. Skinnen ophæver normalt sammenbid og gør, at underkæben kan bevæge sig frit uden at blive låst fast i en bestemt position. På den måde vil tyggemusklerne slappe mere af, og tænderne vil ikke blive slidt. Man skal sove med skinnen.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om dine tænder eller bruksisme.

Tag kontakt til os i dag, ved at ringe på: 32 54 56 74 Eller klik her og kontakt os!

-Vi glæder os til at høre fra dig.

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

 • Vi glæder os til at høre fra dig!

 • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os

Tandlægerne No. 68 ApS
Amagerbrogade 68
2300 København S

Telefon: 32 54 56 74
Mail: info@no68.dk

CVR-nr.: 36042206

Åbningstider
 • Mandag

  07.30 - 18.30

 • Tirsdag

  09.00 - 18.30

 • Onsdag

  08.00 - 16.30

 • Torsdag

  07.30 - 16.30

 • Fredag

  07.30 - 15.30

Telefontider
 • Mandag

  08.00 - 16.30

 • Tirsdag

  09.15 - 18.00

  (Lukket mellem 13.30 - 14.30)

 • Onsdag
  08.00 - 12.00
 • Torsdag
  08.00 - 16.00
 • Fredag
  08.00 - 13.00
Find vej
Følg os
Vi er en del af
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej