Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Løse tænder? Så har du muligvis parodontose

Parodontose er en af de tandsygdomme rigtig mange bliver ramt af. Parodontose optræder når det væv, som holder tanden fast, er betændt. Parodontose opstår fra bakterier i munden og er en sygdom, som kan ramme alle.

Til trods for, at sygdommen kan ramme alle, er nogle grupper mere udsatte end andre og kaldes risikogrupper. Disse grupper omfatter følgende:

  • Rygere
  • Diabetespatienter
  • Mennesker med nedsat immunforsvar
  • Mennesker med familiemedlemmer, der har parodontose

Det kan være svært selv at se, om man er ved at udvikle tandkødssygdommen, da den udvikler sig langsomt over lang tid og oftest ikke giver symptomer før den er meget fremskreden. Vores erfaring viser, at de færreste rent faktisk bemærker, at de lider af sygdommen, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt besøger tandlægen. Går du for længe uden behandling, kan det i værste fald betyde, at tænderne må fjernes eller ligefrem falder ud af sig selv. 

Faresignaler du skal være opmærksomme på!

Selvom der sjældent er symptomer på udvikling af parodontose, findes der nogle bestemte ”faresignaler”, du skal være opmærksom på. Disse er blandt andet:

  • Dårlig smag i munden
  • Ømhed i tandkødet
  • Rødmen og hævelse i tandkødet
  • Hvis tænderne pludselig føles løse eller ustabile
  • Hvis tandlægen konstaterer, at du lider af parodontose vil behandlingen blive igangsat hurtigst muligt. Dette vil oftest bestå i en dybdegående tandrensning, der fokuserer specifikt på de angrebne områder.
Hvad er paradentose?
Paradentose er en betændelsestilstand i den knogle, tandroden sidder fast i. Paradentose forårsages af bakterier og starter som plak.
Hvorfor får man paradentose?
Paradentose opstår af bakterieophobning omkring tænderne. Derfor bør man opretholde en sund mundhygiejne, børste tænder to gange dagligt og bruge tandtråd eller tandstikkere og desuden besøge sin tandlæge regelmæssigt.

Hvordan behandler man paradentose?

Parodontose behandles forskelligt afhængigt af, hvor fremskreden sygdommen er.

Er der tale om en almindelig form for parodontose, vil tandlægen typisk behandle på følgende måde:

  1. Tandsten og bakterier fjernes fra tandlommen med forskellige instrumenter.
  2. Tænderne poleres glatte – så har bakterierne meget sværere ved at sætte sig fast.
  3. Du vil ligeledes blive instrueret i, hvordan du bedst muligt selv sørger for at pleje dine tænder i hverdagen, så udviklingen af parodontosen bremses. 

Lider du af en mere alvorlig form for parodontose, kræver det en anden form for behandling.

Operation. Her vil tandlægen typisk enten vælge at operere på det sygdomsramte tandkød eller foretage en endnu dybere rensning af dine tænder. Dette vil naturligvis afhænge af din specifikke situation, og vi vil naturligvis råde dig til den behandling, der giver de bedste resultater.

Derfor: Mistænker du, at du lider af parodontose så kontakt din tandlæge. Vi vil kunne give dig et kvalificeret svar og vejlede dig om, præcis hvilken behandling, du har brug for.

Har du ikke nogen tandlæge eller ønsker du at finde en ny? Så tager vi gerne imod dig! Ring til os nu på 32 54 56 74. Eller klik her og kontakt os.

-Vi ser frem til at se dig!

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej