Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Kontakt os 32 54 56 74

Tandeftersyn / forbyggende tandpleje

Tandbehandling: Vejen til sunde og raske tænder starter her

Det anbefales, at du 1-2 gange om året besøger sin tandlæge og får en almindelig rutine behandling. Behandlingen sørger for, at gøre dine tænder rene og sunde. Vi fjerner derfor tandsten (dem kan du ikke selv fjerne) og vi pudser også dine tænder. Dette giver tænderne et flot og glat udseende, og gør at bakterierne ikke har så nemt ved at “hænge” fast.

Gør det FØR du får ondt!

Tandeftersynet er ligeledes en præventiv behandling. Det er nemlig her, at tandlægen kan opdage eventuelle problemområder inden de bliver for alvirlige. Herved bliver det afdækket præcist hvad I skal være opmærksomme på nu og fremover.

Det kunne eksempelvis være begyndende huller. Opdages disse i rette tid, vil en simpel omgang tandtråd og tandbørstning ofte være nok til at løse problemet.

Her er det samtidig vigtigt at pointere, at selvom du bruger tandbørste og tandtråd, kan du oftest  ikke klare det hele selv. Eksempelvis kræver tandsten tandlægebehandling, da disse ikke bliver fjernet ved almindelig tandbørstning.

Besøg tandlægen regelmæssigt

Det er altså vigtigt, at du besøger din tandlæge regelmæssigt – da du herved kan undgå høje tandlægeregninger og komplikationer senere hen.

Som tommelfingerregel anbefales det, at få en almindelig tandbehandling i form af tandundersøgelse og tandrensning 1-2 gange om året. Dette vil variere lidt fra person til person, men er et meget godt bud. Men hvad så med alle de andre dage, hvor du ikke er hos tandlægen?

Sådan sikrer du dig, at dine tænder forbliver sunde og raske

Hvordan sikrer du dig bedst, at dine tænder forbliver sunde og raske og du kan beholde dit pæne smil? Dette findes der forskellige hjælpemidler til – de fleste af dem kender du nok i forvejen!

  • Tandbørsten! Det kommer næppe bag på dig, at tandbørsten er det vigtigste redskab til at sikre dine tænders sundhed. Desværre oplever vi alt for tit, at tandbørstning ignoreres eller nedprioriteres. Dette er bestemt ikke anbefalelsesværdigt. Sørg for at børst tænder, som minimum, 1-2 gange om dagen. Sørg for at børst alle tænder på alle sider.
  • Tandtråd! Tandtråd er et glimrende supplement til tandbørsten. Tandtråd når helt ned i de hulrum tandbørsten har svært ved at nå. Det er oftest i disse hulrum, og mellemrum, at der opstår plak. Brug af tandtråd tager ikke mere end 30-60 sekunder og så er du sikker på, at din mund er i topform.
  • Tandstikker kender du helt sikkert i forvejen – måske gør du allerede brug af dem? De er ikke lige så effektive som tandtråd, men er en hurtig og diskret løsning, hvis du har noget siddende mellem tænderne.

Disse 3 værktøjer, tandbørste, tandtråd og tanstikkerer altså nogle af de mest gængse og effektive værktøjer til at holde dine tænder sunder. Har du mere specifikke og unikke tandbehov, kan disse oftest imødekommes ved brug af tandstikker, interdentalbørster ogsolotandbørster med meget får hår.

  • Interdentalbørster ser lidt finurlige ud. De ligner en flaskerenser og er en slags luksusudgave af tandtråd. Det kan være fordelagtigt at bruge interdentalbørster, hvis du har et relativt stort mellemrum mellem dine tænder. Større mellemrum mellem tænderne opstår oftest når du bliver ældre eller hvis du lider af parodontose. Interdentalbørster findes i en masse forskellige størrelser og tykkelser og er du i tvivl om hvilken du skal vælge, så forhør dig hos din tandlæge!
  • Solotandbørster bruges oftest på de bagerste tænder, som er svært tilgængelige. De kan også benyttes, hvis du bruger bøjle eller til rengøring af piercinger.

Som du derfor kan se, findes der lidt forskellige værktøjer og måder hvorpå du kan holde din mund sund og rask når du ikke er til tandlægen. Så husk at børst dine tænder, brug tandtråd og tandstikker og aftal en tid hos din tandlæge i dag.

Har du ikke nogen tandlæge? Så tager vi gerne imod dig på vores klinik. Tag kontakt til os i dag, ved at ringe på: 32 54 56 74 Eller klik her og kontakt os!

-Vi glæder os til at høre fra dig.

Læs vores anmeldelser på Google

Tandlægerne No. 68 ApS har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 14 anmeldelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en behandling eller har du generelle forespørgsler, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe på 32 54 56 74. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • Vi glæder os til at høre fra dig!

  • Alle felter med * skal udfyldes. Vi svarer inden for 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej