Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Hvor lang tid tager en rodbehandling?

Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man får at vide, at man skal have foretaget en rodbehandling. Hvad koster det for eksempel? Gør det ondt? Og hvor lang tid tager en rodbehandling egentlig? Hos Tandlægerne No. 68 foretager vi mange rodbehandlinger, og vi har derfor en god idé om svarene på disse spørgsmål og flere til. Har du spørgsmål angående rodbehandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Det afhænger rodbehandlingens omfang af

Hvor lang tid en rodbehandling tager, både i tandlægestolen og til efterfølgende tjek, afhænger fuldstændig af, hvor fremskreden infektionen i tandnerven, der skal behandles, er. Omfanget af behandlingen kan derfor afhænge af, hvor længe du har gået med betændelsestilstanden uden at gøre noget ved den. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter os hurtigst muligt, hvis du oplever smerter i munden, og vil undgå en lang og smertefuldt behandling.

Rodbehandling i klinikken

Man kommer ikke uden om, at rodbehandling er en af de ofte udførte behandlinger, vi udfører i vores klinik på Amager. Du skal gerne afsætte ca 30 min til 1 time til behandlingen. Al betændelse skal fjernes, inden vi kan foretage en rodfyldning, og derfor kan det være nødvendigt med 1 tid mere på også 30 -60 min, som vi aftaler med det samme.

Vi bevare altid så meget af tanden, som muligt. I nogle tilfælde, kan det dog blive nødvendigt med en stift opbygning og eller krone. Du vil altid blive informeret om dette inden det udføres.

Efterfølgende konsultationer

En rodbehandling kan godt strække sig over flere uger, derved kan vi kan sikre os, at de skadelige bakterier er fjernet, og dermed også reducerer at risikoen for at lidelsen genopstår. Vi indkalder dig til efterfølgende tandtjek alt efter din situation. Det er vigtigt, at du møder op til disse, da du ellers kan risikere at bakterierne spreder sig til andre omkring liggende væv..  

Smerter efter behandlingen

En rodbehandling er et større  indgreb i tanden, og det er derfor helt normalt, hvis du oplever svage smerter og ømhed i dagene efter behandlingen. Fortsætter smerterne, eller tiltager de ligefrem, skal du dog straks kontakte os, så vi kan undersøge situationen.

Hvor lang tid en rodbehandling tager, afhænger altså af flere faktorer, men vores bedste råd til dig er, at du skal handle med det samme du bliver opmærksom på smerter i tænderne eller i kæben. Har du spørgsmål, så kontakt Tandlægerne No. 68 i dag.

×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej