Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Ondt i kæben ved visdomstand

Ondt i kæben kan være symptom på en række forskellige dentale lidelser, hvoraf frembrud af en visdomstand blot er én ud af mange. Har du selv ondt i kæben? Læs med her hvor vi hos Tandlægerne No. 68 forklarer, hvorfor ondt i kæben kan skyldes visdomstænder. Har du spørgsmål, er du også altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er visdomstænder?

Visdomstænder har ingen praktisk funktion hos moderne mennesker, men er i stedet levn fra ældre tider, hvor mennesket havde brug for større og mere modstandsdygtige kæber og tandsæt til at tygge deres mad. Det er ikke alle, der oplever, at deres visdomstænder bryder frem, men gør de, er der tale om op til fire styks, to i overmunden og to i undermunden.  

Hvornår bliver visdomstænder et problem?

Visdomstænder er som udgangspunkt ikke noget problem, men får du ondt i kæben pga. visdomstænder, der bryder halvt eller helt frem, kan det være nødvendigt at fjerne dem. Forhindrer visdomstænderne, at du kan bide ordentligt sammen, er der opstået betændelse i området omkring visdomstænderne, eller er der opstået et hulrum efter frembruddet, der er skyld i bakterieansamlinger, kan dette forårsage smerter i kæben, og det anbefales, at man fjerner visdomstanden.  

Bekæmp ondt i kæben forårsaget af visdomstænder  

Oplever du at have ondt i kæben over en længere periode, bør du bestille en tid i vores klinik på Amager. Vi undersøger situationen, og finder vi frem til, at smerterne er forårsaget af en eller flere visdomstænder, finder vi en tid, hvor du kan få fjernet den/dem og dermed smerten i kæben. Det er et forholdsvis omfattende indgreb at få fjernet en visdomstand, men sammenlignet med permanent ondt i kæben, er det klart at foretrække.  

Andre årsager til ondt i kæben

Det er som sagt ikke kun visdomstænder, der kan forårsage smerter i kæben. Slidgigt, tandbylder, caries (huller i tænderne), halsbetændelse og det at kæben er ude af led, er også hyppige årsager til at man får ondt i kæben.

Har du ondt i kæben, men ved du ikke hvorfor? Kontakt os i dag, så finder vi sammen ud af, hvad der skal gøres for dig.   

×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej