Skip to main content

Amagerbrogade 68, 2300 København S

Ring på 32 54 56 74

Flækket tand – hvad gør man?

En flækket tand er en yderst ubehagelig, men ikke unormal, lidelse. Har du mistanke om revner i dine tænder, eller har du måske allerede flækket din tand helt eller delvist, guider vi hos Tandlægerne No. 68 dig her til hvad du skal gøre. Vil du akut i kontakt med os i forbindelse med en knækket tand, kan du selvfølgelig også kontakte os over telefonen.

Forskellige former for flækkede tænder

Der findes flere former for tandbrud. At tanden er flækket behøver ikke at betyde, at tanden er flækket i to hele vejen ned gennem tanden. Der kan også være tale om situationer, hvor man har slået en flig eller et større stykke af sin tand af, og her er det ofte kindtænderne, der er udsatte.

Forstadiet til en flækket tand

Tegnene på at en tand er ved at flække er ganske diskrete og svære at spotte med det blotte øje. Forstadiet til en flækket tand er nemlig revner i tænderne, også kaldet “den usynlige fjende”. Disse revner kaldes også dentininfraktioner, og er ganske små, men kan ikke desto mindre føre til stærke smerter i tænder og kæbe, og i værste fald at tanden flækker.

Da de kan være svære at se, er det vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle smerter, der kan være tegn på dentininfraktioner. Oplever du en smerte, når du bider sammen om noget hårdt, eller når din tand bliver udsat for kulde? Dette kan være tegn på revner i tænderne. Revnerne kan ikke hele af sig selv, så bliver du opmærksom på nogle af faresignalerne, bør du straks kontakte os.

Sådan behandler vi en flækket tand

Hos Tandlægerne No. 68 behandler vi oftest flækkede tænder med plast. Først renser vi tanden, så alle bakterier er væk, og derefter påsætter vi og modellerer plasten på tanden ved hjælp af en lagvis opbygning. Plasten hærdes, så den bliver tilnærmelsesvis lige så slidstærk, som en normal tand. I visse situationer, kan det blive nødvendigt med en tandkrone, som er lavet af keramik.

Kontakt

Har du mistanke om, at du har revner i en af dine tænder, der eventuelt kan udvikle sig til at tanden flækker, er du altid velkommen til at kontakte os for en undersøgelse. Vi har stor erfaring med at lokalisere så godt som usynlige revner, og vi undersøger også gerne dig.

 

×
Menu
Ring op
Kontakt
Find vej